(+30) 2410.623.192-4

Περιγραφη Εργου

Κατασκευή νέας τριώροφης οικοδομής με UPONOR, ενδοδαπέδια θέρμανση και δροσισμό, με χρήση συστήματος αυνομίας και αυτοματισμού DEM. Για πηγή θέρμανσης επιλέχθηκαν τρία διαφορετικά συστήματα: Αντλία θερμότητας TOSHIBA ESTIA, τζάκι και ηλιακοί συλλέκτες τροφοδοτούν μέσω ειδικά σχεδιασμένου συστήματος αυτοματισμού ένα buffer, επιτυγχάνοντας την μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας!

Τεχνικη Υποστήριξη EXARHOPOULOS ENERGY SYSTEMS

Παρέχουμε λύσεις κλιματισμού εσωτερικού χώρου, από εννοιολογικό σχεδιασμό (concept design) και προσομοιώσεις έως ενεργειακές μελέτες σκοπιμότητας για ολόκληρα κτίρια.

Η δημιουργία ενός άνετου περιβάλλοντος μέσα σε εμπορικές ή δημόσιες δομές αποτελεί κρίσιμο σχεδιαστικό και κατασκευαστικό παράγοντα.

Τα συστήματα ακτινοβολίας της Uponor προσφέρουν μοναδικά πλεονεκτήματα:

  • Δυνατότητα ελέγχου και μεταβολής της θερμοκρασίας με ακρίβεια, σε διαφορετικά δωμάτια, περιοχές ή ζώνες σε όλη την έκταση ενός κτιρίου.
  • Πιο αθόρυβα από τα συστήματα εξαναγκασμένης ροής αέρα, παρέχουν ικανοποιητική ποιότητα αέρα εσωτερικού χώρου και εμποδίζουν την κυκλοφορία της σκόνης και των αλλεργιογόνων στον αέρα.
  • Εξοικονομήστε χώρο δαπέδου, εξαλείφοντας την ανάγκη εγκατάστασης μηχανικού εξοπλισμού στην κλιματιζόμενη περιοχή.

Η εταιρεία μας δημιουργεί συστήματα κλιματισμού εσωτερικού χώρου, κατά παραγγελία, για οποιεσδήποτε κλιματικές συνθήκες. Όπως αποδεικνύουν εκατοντάδες αναφορές παγκοσμίως, τόσο η θέρμανση όσο και η ψύξη με ακτινοβολία εκμεταλλεύονται την ικανότητα αποθήκευσης ενέργειας των σκυρόδετων δαπέδων ή των δαπέδων με στρώση επιχρίσματος, για τη θέρμανση και την ψύξη ενός κτιρίου. Στη θέρμανση με ακτινοβολία, η ενέργεια απομακρύνεται από τη θερμαινόμενη επιφάνεια, περιβάλλοντας τους ανθρώπους με θερμότητα. Στην ψύξη με ακτινοβολία συμβαίνει το αντίθετο, με την ενέργεια να κινείται προς την ψυχόμενη επιφάνεια, μειώνοντας τη θερμοκρασία του αέρα. Η Uponor σας δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσετε και τα δύο συστήματα σε μία εγκατάσταση, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε το σύστημα όλο τον χρόνο, όπως επιβάλλουν οι καιρικές συνθήκες, οι εποχές και το κλίμα. Αθόρυβα, αποτελεσματικά, βιώσιμα – και αόρατα Δεν μπορείτε να δείτε τι συνεισφέρει η Uponor στην ποιότητα ενός κτιρίου και δεν μπορείτε να το ακούσετε – αλλά μπορείτε να το αισθανθείτε. Είναι η ξεχωριστή γοητεία της προηγμένης τεχνολογίας που διατηρεί την ποιότητα της ζωής σταθερά υψηλή. Αυτό εξυπηρετεί όχι μόνο τους ανθρώπους και τις ροές εργασίας μέσα στο κτίριο, αλλά και το περιβάλλον, με σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Με την εταιρεία μας και την Uponor, εγκαθιστάτε ένα κλίμα με το οποίο όλοι αισθάνονται καλά. Ανεξάρτητα από τα σχέδιά σας, όταν πρόκειται για εσωτερικό κλιματισμό, μπορείτε να βασιστείτε σε εμάς.

Client : Καρακίτσος Ζαχαρίας και ΣΙΑ ΕΕ

Location : Λιτόχωρο Πιερίας

Area : 360 m2

Finished On : 31 Μαρτίου 2016

Value : €20.000,00

Remarks : Το έργο ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τον προϋπολογισμό και το χρονοδιάγραμμά του! 

Περιγραφη

Το σύστημα ενδοπαδέδιας μελετήθηκε ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες για θέρμανση και δροσισμό όλου του κτηρίου. Ειδικό σύστημα αυτόματισμού, παρέχει την άνεση της αυτονομίας κάθε χώρου! Σαν πηγές ενέργειας έχουν επιλεχθεί οι παρακάτω τρεις:

  1. Αντλία θερμότητας TOSHIBA ESTIA Series4, 11 kW
  2. Τζάκι
  3. Ηλιακοί Συλλέκτες

Όλες οι πηγές θερμότητας, τροφοδοτούν  ένα ειδικό buffer μέσω ειδικά σχεδιασμένου αυτοματισμού, το οποίο με την σειρά του τροφοδοτεί το σύστημα της ενδοδαπέδιας, αλλά και την εγκατάσταση του Ζεστού Νερού Χρήσης.

Προκλησεις Εργου

Οι προκλήσεις του έργου, ήταν οι τρεις πηγές θέρμανσης διαφορετικών θερμοκρασιών και ο σχεδιασμός και η επιλογή του κατάλληλου αυτοματισμού. Προκλήσεις που με την υποστήριξη της ομάδας μας απαντήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Η δημιουργία ενός άνετου περιβάλλοντος μέσα σε μεγάλες κτιριακές δομές αποτελεί κρίσιμο σχεδιαστικό και κατασκευαστικό παράγοντα. Ταυτόγχρονα η ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας και ενεργειακή αποδοτικότητα, όπως και η χρήση όσο το δυνατόν περισσότερο, τεχνολογιών αιχμής οδηγούν πολύ συχνά στην χρήση σύνθετων συστημάτων  θέρμανσης και δροσισμού. Η θέρμανση και η ψύξη με ακτινοβολία πολύ σύντομα θα είναι το παγκόσμιο πρότυπο για τη δημιουργία άνετων εσωτερικών κλιματικών συνθηκών. Η Uponor παρέχει μία περιβαλλοντικά αξιόπιστη λύση για κάθε τύπο κτηρίου, σε οποιαδήποτε κλιματική ζώνη. Σημαντικοί αρχιτέκτονες σε όλο τον κόσμο, εκτιμούν την Uponor για την ποικιλία των κατάλληλων συστημάτων της, την αξιοπιστία της και την βιωσιμότητά της.

Στοχοι Εργου

Στόχοι του έργου, ήταν η χρήση συστημάτων σύγχρονης τεχνολογίας για θέρμανση – ψύξη, υψηλής ενεργειακής κλάσης.

IMG_2658
IMG_2660
IMG_2657
IMG_2659